Se spune că viața este un tablou pe care-l poți picta.
Imaginați-vă acum că pensula este în mâna dvs. Ce desenați? Ce culori alegeți? Schimbați ceva, poate?
Știți, în fiecare dintre tablouri vom identifica variate situații, oameni, culori mai deschise, mai sumbre, ș.a.
Ce am vrea să iei din tot acest exercițiu e faptul că poți fi cu un pas mai aproape de ceea ce ve-i descoperi în tine.
Important e să conștientizezi și mai apoi să și accepți.
Și uite așa devenim opere în creație permanentă.
Activitatea transfrontalieră din data de 1 aprilie, organizată și desfășurată în cadrul proiectului „Împreună pentru o integrare mai bună a copiilor cu cerințe educaționale speciale”, 2SOFT/1.1/133, cu genericul „IncluZiune, CafEa, ParteNeriate” a urmărit ca și scop dezvoltarea parteneriatului de încredere și de calitate a comunității educaționale transfrontaliere în promovarea Educației Incluzive.
Activitatea a reunit profesioniști din sistemul educațional din Republica Moldova, România (colegii fiind conectați pe platforma ZOOM), părinți care educă și cresc copii cu tulburări din spectrul autist.
În parcursul activității au fost abordate subiecte, precum:
- Parteneriatul de încredere dintre școală-familie, prezentat de către dna Viorica BUJOR, manager L. T. „G. Coșbuc”, mun. Bălți, dna Ala GRIGORENCO, cadru didactic de sprijin, L. T. „G. Coșbuc”, dna Natalia DUMBROVAN, logoped, L. T. „G. Coșbuc”;
- Valorificarea și implicarea părinților în procesul educațional prin lectorate și ședințe cu părinții, dna Diana GALANTON, director adjunct I.P.L.T. „M. Eminescu”, mun. Bălți;
3.Suport și colaborare în consolidarea continuă dintre școală și familie, dna Mihaela BARBACARU, inspector școlar pe educația specială IȘJ, Botoșani, expert intervenții specializate;
- Grup de suport ca și metodă de asistență psihopedagogică a părinților, dna Veronica RUSOV, lector universitar, USARB, mun. Bălți.
Totodată, au fost reliefate experiențe, nevoi și așteptările părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist.
Dna Dana LICHII, șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică, mun. Bălți, manager de proiect, dar și dna Ada Alexandrina MACOVEI, Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean, Botoșani manager de proiect, au accentuat importanța dezvoltării, menținerii și consolidării unui parteneriat de încredere și durabil în care comunicarea rămâne a fi cheia atingerii succesului.
Știați că emoțiile noastre sunt mai importante decât credem noi, ele motivează toate alegerile pe care le facem.
Hai să colorăm și tabloul comunității noastre în culorile speranței, acceptarii, conștientizării, toleranței, empatiei, bunătății.
Învățăm împreună, reușim împreună, alături!
Aducem mulțumiri alese gazdei, cafeneaua Zen Coffee Place pentru atmosfera caldă și „de acasă”.